• Welkom Gast
  • Inloggen
  • Inloggen
  • Account aanmaken
  • Dutch Bullion Twitter
  • Dutch Bullion Facebook
  • Dutch Bullion Google Plus
  •  
  • />
  Laden... Even geduld...

Waarom Zilver?

Zilver is volgens ons na goud de tweede vluchthaven in geval van monetaire onrust en paniek. Zilver wordt altijd omschreven als 'het kleine broertje van goud'. Zilver is echter naast een monetair metaal ook een industrieel metaal. Dit houdt in dat zilver gevoeliger is voor positieve en negatieve economische ontwikkelingen dan in het geval van goud. Er zijn een aantal redenen waarom wij zilver kopen in de vorm van zilverbaren of zilveren munten aanraden, welke hieronder besproken worden.
 
 

Goud / Zilver ratio op basis van historie uit evenwicht

 
Historisch gezien is er 16 keer meer zilver op de wereld dan goud. Daarom hanteert men vaak een gemiddelde Goud / Zilver ratio van 1/16. De ratio varieert de laatste jaren in een bandbreedte tussen de 1/75 en 1/40. Dit houdt dus in dat er veel rek zit in de zilverprijs ten opzichte van de goudprijs. Onze mening is dat goud over de komende jaren substantieel gaat stijgen, waardoor wij ook verwachten dat zilver hetzelfde gaat doen en goud zelfs kan overtreffen. Exacte voorspellingen kan men nooit doen, omdat de huidige economische situatie het erg moeilijk maakt om te voorspellen hoe hoog goud of zilver zal gaan.
 
 

Monetaire Verruiming

 
Vele westerse banken zitten op grote schuldenbergen. Deze schulden worden boekhoudkundig buiten de balans gehouden, zodat de schulden niet opvallen (mark to model methode). Maar de schulden zijn er wel degelijk en veroorzaken grote problemen bij de banken. Hierdoor vindt monetaire verruiming plaats. Monetaire verruiming is simpelweg het in leven houden van banken en hierdoor ook de economie. De consequentie van deze monetaire verruiming is hoge inflatie. Hierdoor gaan mensen vermogende mensen en in een latere fase mensen met spaargeld haar valuta omzetten in tastbare goederen zoals goud, zilver en andere kostbare grondstoffen.
 
 

Toenemende industriële vraag uit Azië

 
Zilver wordt veel gebruikt in elektronische apparaten zoals laptops en telefoons. In deze markten zit echter niet veel groei. De echte groeiende vraag naar zilver komt vanuit de zonnepanelen-industrie. Volgens een onderzoek van Byron Capital kan de vraag naar zilver in deze sector oplopen van 20 miljoen ounces momenteel naar 175 miljoen ounces in 2025. De Aziatische landen slaan grote voorraden zilver op, omdat men weet dat in de toekomst de industriële vraag het aanbod zal overtreffen en er grote tekorten zullen ontstaan.
 
 

Toenemende investeringsvraag uit Azië

 
Vanuit Aziatische landen is er veel vraag naar goud en zilver. De Aziaten beschouwen goud en zilver, in tegenstelling tot de Westerse beschaving, als geld. Dit wordt vanuit overheden ook enorm gestimuleerd. Zo wordt de bevolking in China geadviseerd: "Ga goud kopen en koop zilver!". Dit doen zij om zichzelf te beschermen tegen de oplopende inflatie. De steeds maar groter wordende middenklasse in China is dit zich terdege bewust en koopt dan ook veel fysiek goud en zilver.
 
 

Niet alleen goud, maar ook zilver komt terug in het financiële systeem

 
Zoals u op onze pagina 'Waarom Goud' kunt lezen, verwachten wij dat goud terug in het systeem gebracht gaat worden. We verwachten dat zilver hierin ook een bepaalde rol gaat spelen. Hier geven we u een aantal voorbeelden waarom wij dit verwachten:
 
- In de staat Utah (Verenigde Staten) worden zilver en goud officieel geaccepteerd als geld.
- In Mexico wordt er in het Congres nagedacht om zilver weer een wettig betaal middel te maken. Dit wordt duidelijk uitgelegd in dit filmpje (vanaf minuut 13).  

 
 


Disclaimer: De artikelen van Dutch Bullion zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen