• Welkom Gast
  • Inloggen
  • Inloggen
  • Account aanmaken
  • Dutch Bullion Twitter
  • Dutch Bullion Facebook
  • Dutch Bullion Google Plus
  •  
  • />
  Laden... Even geduld...

Platina Munt Noble Isle of Man 1 troy ounce

  • Platina munt Noble Isle of Man 1 troy ounce
  • Platina munt Noble Isle of Man 1 troy ounce
€1.031,96   (per stuk)*
Aantal  
5 stuks of meer € 1.028,86
10 stuks of meer € 1.026,80
25 stuks of meer € 1.024,74
50 stuks of meer € 1.022,67
Bookmark and Share

Productomschrijving

Dutch Bullion is één van de weinige plaatsen waar u als particulier platina en palladium munten en/of baren kunt kopen. Door het hoge smeltpunt van platina wordt het edelmetaal veel gebruikt voor industriële doeleindes. Platina heeft een zeer fel grijs witte kleur, waardoor het ook zeer geschikt is om sieraden mee te vervaardigen. Platina wordt het meest gewonnen in Zuid-Afrika en Rusland, samen met andere metalen uit de platinagroep zoals palladium, wat een dochter-edelmetaal is van platina. Lees ook hier waarom platina een goede investering is. 

Deze platina munt van 1 troy ounce (31,1 gram) puur 99,95% platina werd voor het eerst geslagen in 1983. Het eiland Man (Isle of Man) is een klein eiland in de Ierse Zee en net als de Kanaaleilanden een Brits Kroonbezit. Hoewel het vaak gedacht wordt, is the Isle of Man geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk en behoort het ook niet tot de Europese Unie. Het staatshoofd is Elizabeth II, die de titel 'Lord of Man' voert. De Isle of Man staat bekend voor het produceren van hoogwaardige munten, al dan niet in platina geslagen.

De Noble Isle of Man platina munt is voorzien van een prachtig ontwerp. Op de platina munt staat het Viking zeilschip 'Thusly' en aan de andere zijde is Koningin Elizabeth II afgebeeld.

Hoewel deze munten niet meer geproduceerd worden, zijn ze nog wel volop in omloop en is het een uitstekende manier om te investeren in fysiek platina.

Alle platina munten en baren worden belast met 19% (vanaf 1 oktober 2012 21%) BTW, wat al verwerkt is in de prijs van deze platina munt. De prijs van deze munt wordt bepaald aan de hand van de huidige platina prijs. In tegenstelling tot de platina munten, wordt over de gouden munten geen BTW geheven.

Kijk hier voor een overzicht van van al onze platina munten.

Overige details

Gewicht:
1 troy ounce
Producent:
Pobjoy Mint of England
Materiaal:
Platina
Diameter:
32,7 mm
Gehalte:
99,95%
Jaar van uitgave:
Verschillend (1983 tot 1989)
Design:
Op de voorzijde is een afbeelding van Koningin Elizabeth II te zien. Op de andere kant staat het prachtige Viking zeilschip de 'Thusly'
Herkomst:
Isle of Man

* Prijzen zijn inclusief BTW

** Met het gewicht wordt het gewicht in het desbetreffende edelmetaal bedoeld. Het totale gewicht van de munt kan zwaarder zijn

*** Het product kan variëren van de getoonde afbeelding

Verwante producten