• Welkom Gast
  • Inloggen
  • Inloggen
  • Account aanmaken
  • Dutch Bullion Twitter
  • Dutch Bullion Facebook
  • Dutch Bullion Google Plus
  •  
  • />
  Laden... Even geduld...

Gouden Munt Panda 1/10 troy ounce 2014

  • Gouden Munt Panda 1/10 troy ounce 2014
  • Gouden Munt Panda 1/10 troy ounce 2014
€167,08   (per stuk)*
Aantal  
5 stuks of meer € 166,75
10 stuks of meer € 166,41
25 stuks of meer € 166,08
50 stuks of meer € 165,74
Bookmark and Share

Productomschrijving

De Chinese Panda Gouden munt wordt sinds 1982 geslagen door de Shanghai Mint en wordt tot de mooiere munten gerekend in de wereld van de gouden en zilveren beleggingsmunten. Elk jaar wordt het design vernieuwd, waarin altijd een afbeelding van de reuzenpanda (ook wel bekend als bamboebeer) centraal staat. 

De voorkant van de 2014 editie laat een afbeelding zien van een mooie speelse panda. De achterkant van de munt bestaat vrijwel altijd uit een afbeelding van de Hemel Tempel (Temple of Heaven). Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige en rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de  goden te smeken voor een goede oogst. Ook de 2013 editie is van deze afbeelding voorzien.

De reuzenpanda is een ernstig bedreigde diersoort door het verloren gaan van zijn habitat en de beperktheid van zijn dieet, waardoor hij eigenlijk niet op ander voedsel kan omschakelen. Door hun opvallende tekening en de vorm van hun gelaat appelleren panda's sterk aan menselijke emoties. Dit is mede de reden waarom ze door het Wereld Natuur Fonds tot mascotte en symbool zijn uitverkoren. 

De Gouden Panda munt 1/10 troy ounce is een wettig betaalmiddel in China en heeft een nominale waarde van 50 Yuan. De Chinese Panda 1 troy ounce gouden munt werd in 1982 voor het eerst geslagen ter ere van de pandabeer. Destijds had de munt nog geen nominale waarde. Vanaf 1983 veranderde dit echter naar 100 Yuan. In 2001 is dit wederom verhoogd, ditmaal naar 500 Yuan. Deze nominale is nog steeds van kracht voor de 1 troy ounce gouden Panda.

U kunt ook andere gouden Panda munten krijgen bij Dutch Bullion zoals de 1/2 troy ounce Panda, de 1/4 troy ounce Panda, de 1 troy ounce Panda en de 1/20 troy ounce Panda gouden munt. Deze munten hebben allen een verschillende nominale waarde.

Kijk hier voor een overzicht van al onze gouden munten.

Overige details

Gewicht:
1/10 troy ounce
Nominale Waarde:
50 Yuan
Materiaal :
Goud
Diameter:
18 mm
Gehalte:
99,99% Goud
Jaar van Uitgave:
2014
Design:
Op de voorkant van de gouden munt staat elk jaar een andere afbeelding van de Panda. Op de achterzijde staat de ''temple of heaven''
Herkomst:
China

* Prijzen zijn inclusief BTW

** Met het gewicht wordt het gewicht in het desbetreffende edelmetaal bedoeld. Het totale gewicht van de munt kan zwaarder zijn

*** Het product kan variëren van de getoonde afbeelding