• Welkom Gast
  • Inloggen
  • Inloggen
  • Account aanmaken
  • Dutch Bullion Twitter
  • Dutch Bullion Facebook
  • Dutch Bullion Google Plus
  •  
  • />
  Laden... Even geduld...

Gouden Munt Nugget Kangaroo 1 kg

  • Gouden Munt Nugget Kangaroo 1 kg
€0,00   (per stuk)*
Aantal  
5 stuks of meer € 0,00
10 stuks of meer € 0,00
25 stuks of meer € 0,00
50 stuks of meer € 0,00
Dit product is uitverkocht
Bookmark and Share

Productomschrijving

Deze fraaie gouden kilomunt werd in oktober 2011 voor het eerst geslagen door de Perth Mint. De gouden kilomunt is een wettig betaalmiddel in Australië en heeft een nominale waarde van $3000 Australische Dollars. 

Normaal gesproken zijn de Nugget Kangaroo gouden munten Australische beleggingsmunten geslagen in 1 troy ounce (31.1 gram) 99,99% puur goud. Deze 1 oz Australische Nugget Kangaroo gouden munt wordt al sinds 1986 geslagen door de Perth Mint. 

De Nugget Kangaroo is een van de weinige gouden munten waarvan het ontwerp elk jaar verandert. In 1986 werd de gouden munt geïntroduceerd als de 'Gold Nugget'. De afbeelding die destijds op de munt stond was de grootste goudklomp ooit gevonden, de Welcome Stranger Gold Nugget van 2.284 ounce, die in 1869 werd gevonden in West-Australië. 

In 1989 werd deze afbeelding echter vervangen door een Australische kangoeroe, die elke editie door de Perth Mint van een ander ontwerp wordt voorzien. Dit heeft internationaal meer aanzien, aangezien de goudklomp niet een bijzonder mooi ontwerp was en bovendien omdat de kangoeroe een bekend Australisch icoon is. De gouden munt wordt dus zowel 'Gouden Nugget' als 'Gouden Kangaroo' genoemd, of een combinatie hiervan. 

Omdat het ontwerp van de Kangaroo jaarlijks wordt vernieuwd, is deze gouden munt naast investeerders ook erg aantrekkelijk voor verzamelaars. Dit is niet het geval bij andere bekende gouden bullion munten, zoals de Zuid-Afrikaanse Krugerrand of de Canadese Maple Leaf.

U kunt ook andere gouden Nugget Kangaroo munten kopen bij Dutch Bullion zoals de 1/2 troy ounce Nugget Kangaroo en de 1 troy ounce Nugget Kangaroo gouden munt. Kijk ook hier voor een overzicht van al onze gouden munten.

Over gouden munten wordt geen BTW geheven.

Overige details

Gewicht:
1000 Gram
Nominale Waarde:
$3000,00 (Australische Dollars)
Materiaal:
Goud
Diameter:
75,30 mm
Dikte :
13,90 mm
Gehalte:
99,99% Goud
Jaar van uitgave:
2013
Design:
Op de voorkant van de gouden munt staan één of meerdere kangoeroes. Op de achterkant van de gouden munt staat een afbeelding van Queen Elizabeth II
Herkomst:
Australië

* Prijzen zijn inclusief BTW

** Met het gewicht wordt het gewicht in het desbetreffende edelmetaal bedoeld. Het totale gewicht van de munt kan zwaarder zijn

*** Het product kan variëren van de getoonde afbeelding

Verwante producten